Harry Potter and the Cursed Child – magia a rămas, Hogwarts Expressul a încetinit

Am citit noua carte Harry Potter, Harry Potter and The Cursed Child cu sufletul la gură, am așteptat cu nerăbdare noaptea în care se lansa și mi-am cumpărat-o imediat. Am vrut să-mi placă la fel ca primele șapte cărți. La început m-a speriat că mergea prea repede, am citit cu pauze dese, ca să prelungesc mai mult plăcerea lecturii. Magia era încă acolo, povestea se potrivea mânușă cu cea din ultima carte, are exact genul de răsturnări de situație specifice acțiunii din primele cărți, detaliile se potriveau ca piesele unui puzzle. Povestea a fost așa cum speram, magia parcă era la locul ei.
Mi-a lipsit însă foarte stare stilul ușor mucalit, un pic ironic, isteț și amplu al lui J.K. Rowling din primele cărți. Mi-au lipsit frazele alea pe care le mai citeai o data pentru că erau atât de mișto. Da, s-a simțit mâna lui J.K. Rowling pe alocuri, în scenariul piesei de teatru, dar universul construit a pierdut mult din complexitate și din profunzime. Da, știu, J.K Rowling a zis de la început că nu va fi un roman și că va fi foarte diferit, da, mi-a plăcut ideea piesei de teatru care rupea un pic monotonia unei serii de romane, însă mi-a fost dor de tot universul Harry Potter, așa cum a fost construit în celelate cărți, cu imaginația aprinsă și cu atenție la fiecare detaliu.
Când mă apucam de o nouă carte Harry Potter era ca și cum mă urcam în Hogwarts Express – oprea doar la destinație și până atunci, pe tot parcursul călătoriei se întâmplau tot felul de lucruri fascinante, care nu-ți dădeau timp nici măcar să vrei să cobori. Acum am avut senzația ca Hogwarts Express a devenit un tren personal, care merge ușor sacadat și oprește în mai multe stații, doar doar se mai dă cineva jos. Și eu m-am încăpățânat să rămân până la capăt de linie. Am ajuns unde trebuie, dar aș fi preferat ca drumul să fie un pic mai frumos descris.
Voi ați citit Harry Potter and The Cursed Child? Sunt curioasa cum vi s-a părut. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *