Ce găsești aici (și de ce)

Pe blogul acesta nu vei găsi recenzii lungi și detaliate ale cărților pe care le citesc, nu vei găsi aici nici analize de personaje, nici rezumate ale poveștilor printre paginile cărora mă plimb. Vei găsi însă păreri scurte și sincere despre cărțile alături de care îmi petrec timpul liber. Uneori s-ar putea să găsești și câteva vorbe despre lumea cărților în general, biblioteci sau librării prin care intru sau, pur și simplu, despre plăcerea de a citi.

De ce am ales să scriu puțin și simplu despre cărți care merită, poate, pagini întregi de laude și analize, scrise cu fraze bine meșterite?

Pai, în primul rând pentru că dacă vrei recenzii, există o mulțime de oameni și de publicații care le scriu mai bine și mai frumos ca mine. Citește cel puțin o dată o recenzie pe New Yorker, Vanity Fair sau New York Times și vei știi despre ce vorbesc.

În al doilea rând, pentru că uneori nu ai nevoie de mai mult de câteva rânduri ca să știi dacă vrei sau nu să citești o carte. Și, pentru că timpul pentru citit devine tot mai puțin și mai înghesuit în viețile noastre invadate de tehnologie și obligații, blogul acesta își propune să nu îți ocupe foarte mult din timpul de lectură, ci mai degrabă să te ajute să decizi în ce cărți investești din orele tale de citit.

Acest blog este pentru momentele acelea în care nu vrei să petreci mai mult timp citind recenzii decât citind cărți, dar vrei să vezi cum li s-a părut altora o carte sau alta, înainte să decizi dacă să te apuci și tu de ea. 

Dacă vrei să-mi recomanzi ceva bun de citit, să îmi împărtășești părerile tale, să-mi spui ce cărți ți-au plăcut sau pur și simplu să mă întrebi de sănătate, mă găsești pe cititorsubacoperire@gmail.com.

2 thoughts on “Ce găsești aici (și de ce)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *